"Sevgi Engel Tanımaz” Adlı Etkinlik Gerçekleştirildi
4 Aralık 2023 | 09:47

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Elbasan ve Engelsiz Eğitim Topluluğu ile Fizyoterapi Topluluğunun katkılarıyla düzenlenen “Sevgi Engel Tanımaz” adlı etkinlik geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.

Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonunda yapılan programa Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Gazi Eğitim Fakültesi Görme Engelliler Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Banu Altunay, Genel Sekreter Ragıp Akyürek, Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Selçuk, Kim Milyoner Olmak İster Yarışması 1 Milyonluk Ödül Kazanan Mezun Öğrencimiz Rabia Birsen Göğercin, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinatörü Esra Ersoy, Büşra Eröksüz, öğretim üyeleri ve konuklar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız yaptı. 3 Aralık tarihinin tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek amacıyla “Uluslararası Engelliler Günü’’ olarak ilan edildiğini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Dolayısıyla bugün kutlanacak bir gün değil karşılaşılan sorunların gündeme getirileceği ve bu sorunlara yönelik çözüm için neler yapılabileceğinin ele alınacağı bir gündür” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasını şöyle tamamladı: “Aslında günümüzde engellilik artık bir fonksiyon kaybı değildir. Hem ulusal, hem uluslararası arena da artık engelin çevreden kaynaklı birer sorun olduğu kabul görülmektedir. Bilinmelidir ki, herkes bir engelli adayıdır. Göreve geldiğimiz günden bugüne Üniversitemiz genelinde engelli bireylerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla çeşitli adımlar attık ve atmaya devam ediyoruz. Bu bağlamda, Yükseköğretim Kurulu tarafından, Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri kapsamında üniversitemiz çeşitli bayrak ödülleri almaya hak kazanmıştır.”

Açılışta söz alan Gazi Eğitim Fakültesi Görme Engelliler Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Banu Altunay, “Birleşmiş Milletler tarafından, yetersizlikten etkilenmiş kişilerin toplumsal yaşama tam katılımlarının sağlanması amacıyla çeşitli çalışmalar yürütülmüş, yaşanan sorunlara dikkat çekmek ve çözüm yolları oluşturabilmek amacıyla engelliler günü ilan edilmiştir” diye konuştu.

Gazi Eğitim Fakültesi Görme Engelliler Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Banu Altunay, konuşmasını “Özel gereksinimli kişilerin toplumsal yaşamda karşılaştıkları sorunların gerçekçi bir şekilde ele alınarak, toplumla bütünleştirilmesi gerekmektedir. Çeşitli araştırmalar özel gereksinimli bireylerin çok büyük sosyal dezavantajlara maruz kaldıklarını ortaya koymuştur. Bu bireylerin sosyal yaşamla bütünleşmelerinin önündeki engellerin başında ulaşım ve fiziksel çevrenin yetersizliği olan kişilere yönelik tasarlanmamış olması gibi faktörler gelmektedir” diyerek tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından Kim Milyoner Olmak İster Yarışması 1 Milyonluk Ödül Kazanan Mezun Öğrencimiz Rabia Birsen Göğercin, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinatörü Esra Ersoy, Avukat Büşra Eröksüz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü hakkındaki sunumlarını gerçekleştirdiler.

Program, çekilen fotoğrafların ardından sona erdi.

.-1 .-1 .-1 .-1 .-1 .-1 .-1 ..-1
background image