Üniversitemizde Fakülteler Arası Halk Oyunları Yarışması Yapıldı
15 Nisan 2022 | 10:01

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından 2022 Gazi Üniversitesi Fakülteler Arası Halk Oyunları Yarışması düzenlendi. Yarışmaya 6 fakülteden 9 ekip katıldı. Yarışmaya, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Prof. Dr. Fazlı Polat, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Latif Aydos, Üniversitemiz Sosyal İşler Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan ve Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay katıldı.  

Yarışmada düzenlemesiz (artistik) dalda Fen Fakültesi Halk Oyunları ve Dansları Topluluğu (Gaziantep Yöresi), Sağlık Bilimleri Fakültesi Halk Oyunları Topluluğu (Burdur Yöresi), Eczacılık Fakültesi Halk Oyunları ve Dansları Topluluğu (Siirt Yöresi), Gazi Eğitim Fakültesi Halk Oyunları ve Dansları Topluluğu (Konya Yöresi) ve Fen Fakültesi Halk Oyunları ve Dansları Topluluğu (Ankara Yöresi) mücadele etti. Mimarlık Fakültesi Türk Halk Oyunları Topluluğu (Burdur Yöresi), Mimarlık Fakültesi Türk Halk Oyunları Topluluğu (Trabzon Yöresi), Teknoloji Fakültesi Halk Oyunları Topluluğu (Trabzon Yöresi) ve Gazi Eğitim Fakültesi Halk Oyunları ve Dansları Topluluğu (Konya Yöresi) ise düzenlemeli (stilize) dalda yarıştı.

Gazi Üniversitesi Fakülteler Arası Halk Oyunları Yarışması saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Yarışmanın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır yaptı. Ülkemizin halk oyunlarının çeşitliliği bakımından oldukça zengin olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ramazan Bayındır, hemen hemen her yörede giysi ve oyun bakımından farklılıklar olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ramazan Bayındır, bu durumun kültürel zenginliğimizin bir sonucu olduğunu belirtti. Gazi Üniversitesinde çok eski zamanlardan bu yana halk oyunları ekiplerinin bulunduğunu dile getiren Prof. Dr. Ramazan Bayındır, yarışmaya katılan ekiplere başarılar diledi.

Açılış konuşmasının ardından yarışmaya geçildi. Yarışma, düzenlemesiz dalda mücadele eden ekiplerin gösterilerinden sonra düzenlemeli dalda yarışan ekiplerin gösterileriyle devam etti. Büyük bir heyecana sahne olan yarışmada dereceye girenler hakem kurulunun kararıyla belli oldu. Yarışmada düzenlemesiz dalda Eczacılık Fakültesi Halk Oyunları ve Dansları Topluluğu (Siirt Yöresi) ile birinci oldu. Fen Fakültesi Halk Oyunları ve Dansları Topluluğu (Ankara Yöresi) ikinci olurken Fen Fakültesi Halk Oyunları ve Dansları Topluluğu (Gaziantep Yöresi) üçüncülüğü elde etti.

Düzenlemeli dalda ise Mimarlık Fakültesi Türk Halk Oyunları Topluluğu (Burdur Yöresi) birinci, Gazi Eğitim Fakültesi Halk Oyunları ve Dansları Topluluğu (Konya Yöresi) ikinci, Teknoloji Fakültesi Halk Oyunları Topluluğu ise üçüncü oldu.

Yarışmada birinci olan takımlar kupa ve madalyalarını Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’dan aldılar. Kupa töreninde konuşan Prof. Dr. Musa Yıldız, yarışmaya katılan öğrencileri tebrik etti. Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Üniversitesi olarak halk oyunlarını yaşatmak istediklerini ve destekleyeceklerini söyledi.

Yarışmada, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde 8-13 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Halk Dansları Şenliği ve Yarışmaları’na katılacak ekipler de belli oldu. Burdur Yöresi ile Mimarlık Fakültesi Türk Halk Oyunları Topluluğu, Klasman Ligi Stilize Dal Final Yarışmaları’na; Ankara Yöresi ile Fen Fakültesi Halk Oyunları ve Dansları Topluluğu, Klasman Ligi Artistik Dal Final Yarışmaları’na; Siirt Yöresi ile Eczacılık Fakültesi Halk Oyunları ve Dansları Topluluğu ise Klasman Ligi Artistik Dal Eleme Yarışması’na katılmaya hak kazandı.

-1-1-1-1-1-1-1

background image