Üniversitemizde “BOTAŞ Tanıtım Günleri” Kapsamında Etkinlik Düzenlendi
6 Nisan 2022 | 16:00

Üniversitemizde Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, BOTAŞ iş birliğinde Türkiye’nin enerjisi BOTAŞ’ın faaliyetlerinin tanıtımına yönelik etkinlik düzenlendi.

Gazi Konser Salonunda düzenlenen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Eğitim Öğretim ve Dış İlişkiler Kurum Koordinatörü Prof. Dr. İhsan Kalenderoğlu, Sosyal İşler Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Salih Şahin, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Metin Uygur, Kültür Hizmetleri Müdürü Emine Sözer, konuşmacı BOTAŞ Dış Hizmetler Daire Başkanı Samet Türkoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat, günümüzde dünya enerji üretiminde öncelikli kaynaklar olan petrol, doğal gaz ve kömür gibi yenilenebilen enerji kaynaklarına değindi. Her dönem belirli bir enerji kaynağının önem kazandığını söyleyen Prof. Dr. Fazlı Polat, “Özellikle doğal gaz çevreyi az kirlettiğinden dolayı enerji üretimindeki payı gün geçtikçe artmaktadır. Kömürün yerini zamanla petrol almış, petrolün yerini ise doğal gaz almıştır. Önümüzdeki yıllarda ise alternatif enerji kaynakları değer kazanacaktır” dedi.

BOTAŞ’ın faaliyetleri, iş ve işleyişi hakkında bilgilendirme sunumunda bulunan Samet Türkoğlu, “2002 yılında sadece 5 ilde doğal gaz bulunurken şu anda 81 ilde doğal gaz hattımız bulunmaktadır. Doğal gazı ulaştırırken kullandığımız boru hattının uzunluğu dünyanın çevresini 4 kez saracak uzunluğa ulaşmıştır. Bu faaliyetleri gerçekleştirirken doğayı koruduk ve en çevreci kuruluş ödülünü aldık” ifadelerine yer verdi.

Konuttan sanayiye, elektrik üreten santrallerden araçlarda yakıt olarak kullanıma kadar birçok alanda doğal gaza ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Samet Türkoğlu, Türkiye’de doğal gaz tüketiminin sanayide %30, elektrikte %36 ve abone kullanımında ise %34’lük bir dağılıma sahip olduğunu belirtti.

Sunumunda uluslararası ve milli projelere de yer veren Samet Türkoğlu, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP), TürkAkım Boru Hattı Projesi, Milli SCADA Sistemi, Petrol ve Doğal Gaz Boru Hatlarının Güvenliği Projesi, KOVAN Projesi ve LNG/FSRU işletmeciliği gibi projelerden bahsetti. Etkinlik soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Üniversitemizde “BOTAŞ Tanıtım Günleri” Kapsamında Etkinlik Düzenlendi-1Üniversitemizde “BOTAŞ Tanıtım Günleri” Kapsamında Etkinlik Düzenlendi-1

background image