Üniversitemizde “Engelsiz Erişim Bayrak Ödülleri Başvuru Süreçleri Eğitimi” Konulu Etkinlik Düzenlendi
6 Ocak 2022 | 11:36

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür Hizmetleri Müdürlüğü Engelli Öğrenci Birimi tarafından düzenlenen “Engelsiz Erişim Bayrak Ödülleri Başvuru Süreçleri Eğitimi” konulu etkinlik gerçekleştirildi.

Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonunda gerçekleştirilen ve Moderatörlüğünü Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Elbasan’ın yaptığı etkinliğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat, Sosyal İşler Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, konuşmacı olarak Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür Hizmetleri Müdürü Emine Sözer, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Etüt Proje Şube Müdürü Yüksek Mimar Özlem Duru, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Peyzaj Mimarı Ebru Savaş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik açılış konuşmalarıyla devam etti. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat, “Üniversitemiz, sosyal üniversite anlayışının bir gereği olarak engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm aramaya ve onların eğitimine yönelik faaliyetler gerçekleştirmeye büyük önem vermektedir” dedi. “Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı Engelli Danışma Birimimiz aracılığıyla bu öğrencilerimizle birebir ilgilenirken, sorunlarını çözme noktasında onların her zaman yanında olmaya çalışıyoruz” diye ifadelerde bulunan Prof. Dr. Fazlı Polat; Yükseköğretim Kurulunun çalışmalarından biri olan Engelsiz Erişim Bayrak Ödüllerini, Üniversitemizi tüm öğrencilerimize daha erişilebilir hale getirmek için bir fırsat olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Elbasan konuşmasında, “Üniversitemizin engelsiz erişime açık olması ve daha sonraki süreçte eğitim açısından engelsiz bir ortama sahip olması en büyük isteğimiz ve en büyük dileğimiz” diye ifadelerde bulundu. Prof. Dr. Elbasan, “Bugünkü eğitimi de özellikle fiziksel engelleri nasıl kaldıracağımızla ilgili konuları ele alarak düzenlemeye çalıştık” diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür Hizmetleri Müdürü Emine Sözer, erişilebilirliğin eğitimde, sosyo-kültürel alanda ve mekânda erişim olmak üzere üç alanda da bulunması gerektiğine dikkat çekti. Emine Sözer hazırlamış olduğu sunumunda, “YÖK Engelsiz Erişim Bayrak Ödülleri Başvuru Süreçleri” hakkında yapılması gereken işlemlere ilişkin bilgiler aktardı.

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Peyzaj Mimarı Ebru Savaş ise “Erişilebilirlik Standartları” konusunda hazırlamış olduğu sunumunda, engellilere yönelik erişilebilir alan ve yapıların detayları hakkında bilgiler verdi.

Etkinlik, sunumların ardından soru-cevap kısmıyla sona erdi.

 

-1-1-1-1-1

background image