Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde Öğrencilerle Çevrim İçi Toplantıda Bir Araya Geldi
23 Mart 2021 | 13:54

3 Aralık Dünya Engelliler Gününde Gazi Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığının düzenlediği etkinlik, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın katılımıyla çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Etkinliğe Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkan Vekili Metin Uygur, Kültür Hizmetleri Müdürü Emine Sözer, öğretim elemanları ve üniversitemizde eğitimine devam eden engelli öğrenciler katıldı. Çevrim içi olarak düzenlenen toplantıda işitme engelli öğrencilerimiz için işaret diliyle de çeviri gerçekleştirildi.

Kültür Hizmetleri Müdürü Emine Sözer etkinliğin, Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız’ın talebiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, engelli öğrencilerimizle bir araya gelerek hem sohbet etmek hem de sorunlarını dinlemek için düzenlediklerini ifade etti.

Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkan Vekili Metin Uygur ise bu özel günde öğrencilerimizle Rektörümüzün bir araya gelmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi ve Öğrencilerin sosyal kültürel ve sportif faaliyetleri yönlendirmeye ve destelemeye devam edeceklerini belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün dünyadaki engelli bireylerin sorunlarına dikkat etmek için Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında belirlenmiş bir gün olarak tespit edildiğini anımsatarak sözlerine başladı. Rektörümüz, Gazi Üniversitesi olarak engelli öğrencilerin eğitim hayatını daha kolay hale getirmek adına her türlü çabayı gösterdiklerini ve üniversite bünyesinde Engelli Öğrenci Birimini hayata geçirdiklerini söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, birimin amacının, engelli öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için öğrencilere, idari ve akademik personele bilinçlendirme çalışmaları ile gereken danışmanlık hizmetini sağlamak, sosyal kültürel ve sportif faaliyetleri yönlendirmek ve destelemek, akademik gelişimlerini sağlamak olduğunu ifade etti.

Üniversitemiz bünyesinde 44 engelli öğrencimizin eğitim-öğretim hayatına devam ettiğini anımsatan Prof. Dr. Yıldız, “Engelli öğrencilerimizin uzaktan eğitim sırasında internet konusunda sorun yaşamamaları adına telefonlarına üç operatörden gerekli kota yüklemesi yapıldı” diye konuştu. Gazi Üniversitesi Kütüphanesi bünyesinde 2007 yılından bu yana görme engelliler bölümünün hizmet verdiğini anımsatan Rektörümüz, “Bu bölümümüz büyüyerek ve gelişerek işitme engelli öğrencilerimize de hizmet vermeye devam ediyor. Ben kendi adıma görme engelliler tabiri yerine gönül gözüyle görenler deyimi kullanmayı daha doğru buluyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler gününde engelli olmanın bir eksiklik olmayıp farklılık olduğunu ve Gazi Üniversitesi ailesi olarak farklılıklarımızla daha güzel olduğumuzu da altını çizerek vurgulamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız konuşmasının ardından çevrim içi etkinliğe katılan öğrencilerimiz ile tek tek görüşerek talep ve isteklerini dinledi. Öğrencilerimiz, Rektörümüzün 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle kendilerine gönderdiği çiçekler için teşekkürlerini ilettiler.

background image